Startsida

tisdag 8 november 2011

Ett somrigt vykort från sydostasien (2011)



Läser i bladet att "hemester" sedan några år tillbaka blivit allt mer trendigt. "Hemester" innebär att man skippar kringflängandet och istället stannar hemma under korkeken (eller motsvarande) och luktar på blommorna. Och det är precis vad jag har gjort denna sommar - för en gångs skull kan man väl känna sig som trendnisse då...

I sanningens namn kanske uttrycket i sig döljer ett försök att göra dygd av nödvändighet; språkrådet skrev 2009 att "till följd av den rådande finanskrisen och svikande privatekonomi hos många svenskar har det snabbt blivit populärt att stanna hemma på semestern, eller åtminstone semestra i Sverige och skippa den dyra utlandsresan."

Okej då, det kan så vara, men jag måste nog säga att mina fem veckor på hemmaplan, avbrutna endast av en weekend i Värmland och en utlandsvistelse bestående av 90 minuter i Helsingör faktiskt kändes väl disponerade!

Fast det droppar ju ner vykort från er som upptäcker världen! Och apropå vykort - det har var en lång introduktion till att presentera veckans val, som alltså heter Postcard, och är en färsk utgåva från Pango, en sångerska från Bankok, född 1986, och enligt uppgift utbildad vid King Mongkut's University of Technology Thonburi. En mjuk ballad lämplig för en stilla sommarkväll, och bilderna är verkligen vykortsfina!

Vill du dölja texten längst ned är det bara att trycka på den röda dialogsymbolen under videon.)

(Det här inlägget var först utlagt på Tjavvel den 3 aug. 2011.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar