Startsida

torsdag 5 april 2012

Imany - mot nya höjder!


                                                                                                                                                                                                                      Imany hette Nadia Mladjao när hon föddes nyårsdagen 1979 på Comorerna och under sin uppväxt i Frankrike. Hon var en lovande höjdhoppare som tonåring, och de 1,67 hon hoppade 1998 är fortfarande nationsrekord för Comorerna. Efter idrottskarriären skrev Nadia på ett modellkontrakt med Ford Models Europe Agency, och hon arbetade som modell i många år, bland annat var hon stationerad sex år i USA innan hon återvände till Frankrike för att förverkliga sin dröm att bli sångerska.

Nu tog Nadia sig namnet Imany, som betyder "tro" på Swahili. Imanys förebilder är bl.a. Billie Holiday, Nina Simone, Janis Joplin och Tracy Chapman (den senare påminns man speciellt om när man hör Imanys röst). Imany uppträdde på olika klubbar och jazzbarer i den franska huvudstaden och gav 2010 ut en EP, innan hennes större skrivdebut kom i och med utsläppet av albumet The Shape of a Broken Heart år 2011 som blev en guldskiva i Frankrike.

Videon "You Will Never Know" ingår i en filmsvit gjord på musik från skivan. Regissören heter Andrew Dosunmu och för kamerajobbet svarade Bradford Young. Imany har sagt att inspelningen var intensiv, men att hon blev förtjust över resultatet. Det kan man förstå, för visst är det en välgjord video? Och musiken, den sitter ju som en smäck!                                                                                                                                                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar